Het klassieke Bull’s dartbord

Wanneer je een dartbord wilt kopen, dan wil je wel dat deze van een uitstekende kwaliteit is. Daarom is een Bull’s dartbord precies wat je nodig hebt. Het materiaal van het dartbord is gemaakt van sisal. Dit is een natuurlijke vezel die wordt gewonnen van een plant genaamd Agave Sislana. De vezels zijn sterk en worden onder andere gebruikt voor touw, garen en draad. Sisal wordt vaak gebruikt voor dartborden. Dit dartbord is de beste dartbord die verkrijgbaar is op de markt en wordt gemaakt volgens de officiële toernooimaten. Veel professionals, zoals Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, gooien op diezelfde dartbord. Je ziet deze dartborden ook bij de World Cup van de WDF. De nummers aan de rand van een Bull’s dartbord, zijn speciaal behandeld met een coating zodat het ijzer niet weerkaatst. Wanneer de zon of lamp schijnt, zul je geen last hebben van de reflectie. Bij dit bord zit ook een rotation bracket erbij. Hiermee kun je het bord aan de muur hangen en draaien.

Bull's dartbord

Wel of geen krammen?

Krammen zijn een soort grotere nieten. Deze zijn te herkennen aan de U-vorm met puntige puntjes. Ook dartborden kunnen krammen hebben. Tegenwoordig zie je dat minder, maar vroeger zag je het vaker. Dit was toen de normale manier van produceren in die tijd. Dartborden met krammen werden ook gebruikt in de BDO (British Darts Organisation) en de PDC (Professional Darts Corporation). Vaak zijn deze goedkoper dan dartborden zonder krammen. Je kunt met deze borden wel gewoon lekker darten thuis. Een Bull’s dartbord heeft geen krammen. Dit is fijn wanneer je aan het darten bent. Het grootste voordeel hiervan, is dat de dartpijl niet terugkaatst wanneer je de dartpijl tegen het ijzer aangooit. Je noemt dit ook wel een ‘bouncer.’ Dit wil je ook voorkomen, want de kans is groot dat de punt van de dartpijl in de vloer terechtkomt. Naast wel of geen krammen, heb je ook geperste draden. Hierdoor is de kans op bouncers, veel minder.

Informatie over het merk

Bull’s is gevestigd in Nederland. Dit merk maakt verschillende soorten dartborden. Deze zijn van de hoogste kwaliteit, een Bull’s dartbord is een van de beste dartborden die je kan hebben op de markt. Het hebben van de beste kwaliteit, daar staan ze al jaren lang bekend om. Binnen de sport, zijn ze al jaren een grote speler. Naast het maken van dartborden, maken ze ook dartpijlen, shafts, flights, accessoires en sponsoren ze een paar professionele darters. Al jaren lang zijn ze één van de meeste verkochte dartpijlen. Een paar voorbeelden van bekende professionele zijn Dirk van Duijvenbode, Max Hopp en Kim Huybrechts.